L’IBE llança un contracte d’obres per a 8 autoconsums compartits a Mallorca, Eivissa i Menorca

L’Institut Balear de l’Energia llança un contracte d’obres per a 8 autoconsums compartits a Mallorca, Eivissa i Menorca

Amb aquestes instal·lacions se sumaran 532 kW de potència renovable que abastiran 390 habitatges de 7 municipis de les Illes

L’Institut Balear de l’Energia (IBE), ens dependent de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, ha llançat aquest dijous la licitació d’obres de 8 projectes d’autoconsum compartit a Mallorca, Eivissa i Menorca, per un preu total de 957.265 euros.

Es tracta d’instal·lacions sobre dues escoles, un centre de salut, una sala polivalent, dos aparcaments i dos habitatges de protecció oficial de 7 municipis de les Illes Balears. El període per a poder presentar-hi les ofertes s’inicia el 26 de maig i acaba el proper 25 de juny. Segons s’estableix a les bases de la licitació, les obres tindran una durada d’un màxim de 18 setmanes.

Els projectes

La posada en marxa d’aquests 8 projectes d’autoconsum compartit per part de l’IBE sumaran 532 kW de potència renovable, que permetran abastir amb energia a preu de cost un total de 390 habitatges dels municipis de Palma, Mancor de la Vall, Alcúdia, Sant Lluís, Ciutadella, Maó i Santa Eulària.

A Palma, s’ha llançat la licitació d’obres de dos projectes situats a dos habitatges de protecció pública (HPP). Concretament, s’ha tret a licitació l’execució del projecte d’autoconsum compartit a l’HPP situat al carrer de Pere Joan Llobet, 2, que sumarà una potència de 17 kW i permetrà que fins a 17 habitatges es puguin nodrir a preu de cost de l’energia produïda. Aquesta licitació d’obres surt a un preu de 47.976,54 euros. També a Palma, han sortit a licitació les obres de l’autoconsum compartit situat a l’HPP del carrer de la Fe, 43, a un preu de 68.196,07 euros. Amb aquest autoconsum compartit se sumarà una potència de 40 kW i es beneficiarà uns 40 habitatges.

També a Mallorca, s’han tret a licitació les obres del projecte que es desenvoluparà al Centre de Salut de Mancor de la Vall, on l’autoconsum compartit sumarà 30 kW i beneficiarà 21 llars, a més de l’Ajuntament. El preu de licitació d’aquest projecte és de 38.553,67 euros. A més, a Alcúdia, la licitació per desenvolupar l’autoconsum compartit a l’aparcament Teodor Canet del municipi, surt a un preu  272.364,39 euros, i suma 100 kW que beneficiaran unes 70 llars, així com els consums municipals.

A Menorca, hi trobam 3 projectes. A Ciutadella, ha sortit a licitació l’execució d’obres del projecte d’autoconsum compartit a la Sala Polivalent del municipi. El preu de licitació és de 123.494,64 euros i aquesta instal·lació permetrà sumar 100 kW de potència i beneficiar 70 habitatges del municipi. Així mateix, la licitació per a l’execució de l’autoconsum compartit previst a l’aparcament Borja Moll de Maó surt a un preu de 193.356,90 euros i permetrà sumar altres 100 kW i beneficiar 70 famílies més. Finalment, la instal·lació prevista al CEIP Sa Garriga del municipi de Sant Lluís ha sortit a licitació per un preu de 147.573,52 euros, i sumarà també 100 kW, dels quals 70 habitatges se’n veuran beneficiats. En els tres casos, els consums municipals també es veuran beneficiats per les instal·lacions.

La instal·lació prevista a Eivissa és la que es troba al CEIP Santa Gertrudis. El projecte d’obres surt a un preu de licitació de 67.749,82 euros i permetrà sumar 45 kW que beneficiaran un total de 32 habitatges, així com la mateixa escola.

Plataforma de contracció