Un total de 40 llars i 6 empreses d’Es Pil·larí podran abaratir la factura de la llum gràcies a l’autoconsum compartit de l’IBE

El procés d’adhesió romandrà obert entre el 20 de desembre i el 20 de gener, i prioritzarà les llars vulnerables

Un total de 40 llars i sis empreses d’Es Pil·larí (Palma) podran abaratir la factura de la llum gràcies a l’autoconsum compartit que l’Institut Balear de l’Energia (IBE) posarà en marxa a un edifici d’habitatges de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI) situat al carrer Bernat Jofre.

L’IBE, ens depenent de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, dirigida per Juan Pedro Yllanes, ha presentat aquest dimarts als veïnats i veïnades d’Es Pil·larí el projecte que, una vegada posat en marxa, permetrà que aquelles llars i empreses que es trobin en un radi d’un quilòmetre de distància de la instal·lació es puguin nodrir de l’energia generada a través de les plaques solars. Així, els usuaris que se’n puguin beneficiar, pagaran el kilowatt a preu de cost i de quilòmetre zero.

El procediment públic d’inscripció estarà obert entre el 20 de desembre del 2022 i el 20 de gener del 2023, i permetrà seleccionar els particulars i les empreses que podran consumir l’electricitat de la instal·lació fotovoltaica per un període d’un any prorrogable fins a quatre, moment en què s’obriria una nova convocatòria. A més, es treballarà amb l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament perquè famílies de col·lectius vulnerables es puguin beneficiar dels avantatges socials d’aquest projecte.

El projecte

L’autoconsum compartit estarà situat a un edifici d’habitatges del carrer Bernat Jofre i va tenir un un preu de licitació de 121.987,21 euros més IVA. L’empresa encarregada de posar en marxa aquest projecte és Sferaone Solutions & Services, SL, que va tenir la major puntuació. Amb aquesta instal·lació es podran estalviar fins a 40,19 t CO2/any.

El projecte, ubicat a la coberta d’un edifici d’habitatge de l’IBAVI sumarà una potència de 60 kW que podran abastir a un total de 40 llars i 6 empreses, subministrant així energia verda a preu de cost a veïnats de Palma, prioritzant les llars vulnerables.

Aquest projecte és possible gràcies al conveni firmat entre l’IBE i l’IBAVI, el qual estableix que els recursos provinents de l’energia facturada es reinvertiran en millores d’eficiència energètica i rehabilitació dels edificis.

Inscriu-te!