Veïns i veïnes de Bunyola abaratiran la seva factura de la llum gràcies als autoconsums compartits de l’IBE

L’ens de la Vicepresidència del Govern realitzarà aquests projectes sobre cobertes del CEIP Mestre Colom i del CEIP Gaspar Sabater.

El director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, i el director gerent de l’IBE, Ferran Rosa, han explicat aquest dijous als veïns i veïnes de Bunyola, els projectes que l’Institut Balear de l’Energia (IBE) desenvoluparà al municipi i que permetran abaratir la factura de la llum d’aquells usuaris que s’adhereixin al procés d’adhesió.

Concretament, han indicat que un dels projectes es trobarà al CEIP Mestre Colom. Una instal·lació que sumarà 90 kW i que beneficiarà l’Ajuntament, a 36 llars i 9 empreses. L’altra projecte es realitzarà al CEIP Gaspar Sabater a Palmanyola, que sumarà 100 kW i beneficiarà l’Ajuntament, 40 veïnats i 10 empreses.

Malagrava ha expressat que “encara no hi ha data concreta per al funcionament d’aquestes instal·lacions, però que es preveu que pugui obrir el procés d’adhesió properament ja que estam en la fase de redacció del projecte i esperem es pugui licitar l’obra durant l’estiu i estar operativa aquest any”.

“Seguim passa a passa i municipi a municipi expandint l’empresa pública d’energia d’aquest Govern de coalició. Democratitzar l’energia és un dels grans éxits d’aquesta eina prevista en la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica com és l’IBE. Seguirem fent xarxa d’autoconsums arreu de totes les Illes i Bunyola serà un dels que abans de que acabi aquest any, en pugui disposar de dos projectes”, ha sentenciat Malagrava.